2014. február 25., kedd

Arisa diadalmaskodott a vasárnap hajnalban befejeződött 64. Sanremói Dalfesztiválon


Az Észak-Olaszország földközi-tenger partján fekvő San Remoban, az 1951 óta évente megrendezett öt napos dalfesztivál idei nyertese a genovai énekesnő, Rosalba Pippa, művésznevén Arisa.


 A harminckét éves művésznő a „Controvento” (Ellenszélben) című számával nyerte meg a fesztivált. A La Reppublica napilapnak adott interjújában elmondta, hogy nagyon örül az eredmények, amely az eddigi legnagyobb elismerése. A kifinomult és ízléses popdal reményei szerint megérdemelten nyert és örült, hogy a döntőben két olyan másik dallal versenyzett, amelyek szintén újdonságot igyekeztek bemutatni.

A Rai Uno, olasz televíziós csatorna élőben közvetítette az ötnapos fesztivált, amelyen összesen tizennégyen versenyeztek. Első és második nap heten - heten, a harmadik nap mindannyian felléptek, a negyedik nap a duettek, az ötödik pedig a döntő napja volt. Három férfit és egy nő maradt tehát a végső döntőben, - írja a Corriere della Sera olasz napilap - amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők szavazatai alapján Arisa végzett a dobogó legfelső fokán. A második helyen a 2011-es sanremói győztes, és ugyanabban az évben az Euroviziós dalfesztiválon "ezüstérmes" Raphael Gualazzi, a harmadik helyen pedig Renzo Rubino, a 25 éves tarantói énekes végzett.

A február 18 és 22 között megrendezett világ egyik legrégebbi dalfesztiválja, habár anyagilag évek óta veszteséges, idén is színes programmal szórakoztatta nézőit. Többek között a belga származású Stromae és az olasz rocklegenda, Ligabue is fellépett. A zenei vendégeken túl az olasz televíziós műsorvezető Maurizio Crozza, a neves színésznő Claudia Cardinale és a hazánkban is mindenki által jól ismert Terence Hill is feltűnt a színpadon.

Érdekesség továbbá, hogy a sanremói fesztivál adta az ötletet a Magyarországon is ismert, 1956 óta megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválnak is, és habár tavaly a 2013-as sanremói győztes, Marco Mangoni képviselte Olaszországot, idén nem Arisat, hanem Emma Marronet, a 2012-es sanremói nyertest láthatjuk majd tavasszal a koppenhágai színpadon.

Kolárszki Renáta 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése