2018. május 29., kedd


Könyvbeszámoló

Számomra két és fél dolog volt érdekes / meglepő a könyvben.

1, Eddig azt hittem azok a riporterek és tudósítók, akiket kiküldenek egy adott területre annak a témának a szakértői, amivel kapcsolatban utaznak, vagy legalábbis valamilyen aspektusból kapcsolódnak hozzá. Ehhez képest a könyvben leírtak tükrében – ami demonstrálja, hogy nem egy esetben milyen ’világtalanokat’ küldenek ki, akik aztán ráadásul bizonyos esetben a hírügynökségektől szerzett információkból ollózzák össze az ’anyagukat’ aztán azt kvázi sajátként adják elő – igen átértékeltem az eddigi kissé talán túl naiv hozzá(juk) állásomat.

2, Diktatúra + MINDENKI lefizetése

Diktatúra: Szerintem nagyon szemléletesen leírta a rendszer teljes bizonytalanságát és kilátástalanságát / kiszámíthatatlanságát, mindezt úgy, hogy nem volt szüksége hozzá csak minimális erőszak demonstrálására, és a hangsúly főleg a rendszer hisztérikus működésének bemutatásán volt, illetve az olyan társadalmi feszültségeken keresztül;
PL: „Araboknak tényleg lételeme a társalgás VS vigyázz mit mondasz, ha egyáltalán mondasz valamit,  vagy  hogy milyen szintre jutott a „haszonfölöző parazitáskodás.”

Mindenki lefizetése: Végig azon gondolkoztam, honnan van rá pénz? Adják, vagy bele van kalkulálva a fizetésébe? Honnan tudják, mennyi kell pontosan? Talán vezetnek bent egy megkenő listát, ki mi hol mikor hányszor mennyi? Egyáltalán tényleg ennyire a társadalom szövetéhez tartozik ez a jelenség?

Mindent összegezve érdekes gondolatkeltő, ugyanakkor könnyed stílusban megírt olvasmány volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése