2012. október 2., kedd

Amerikába jöttem!



Amerikába Jöttem                                             
„ Amerika egy kis cég,amely segít abban az embereknek,hogy a megfelelő életszínvonalat tudják elérni’’.
                                                                                                                
     Ezt mondta Ann Romney a Republikánus Nemzeti Konvención augusztus 28-án Washingtonban,ahol a megfelelő életszínvonal növekedése mellett a szeretet is napirendi pontra került. Szeretet alatt azt értette Ann Romney, hogy hogyan is szeretjük mi azt az országot,amelyben élünk. Beszéde rendkívül egyszerű volt,mert igyekezett a hétkönapi embereket meggyőzni a felől,hogy ezt a szeretetet, a törődést, a gondoskodást csakis egy embertől tudják megkapni. Ez az ember Mitt Romney, aki számára minden ember barát és aki nem ismer lehetetlent ha a barátairól van szó.
„Nem szeretem nagy dobra verni ha valakin segítek,mert a segítség egy szívből jövő dolog,nem pedig egy parlamenti napirendi pont.’’ Reagált Mitt Romney.
   Felesége elmondása szerint ők tudják,hogy a mai amerikai társadalom mit érez,hiszen ők is ugyan onnan kezdték a minimumról,de szépen haladtak felfelé a ranglétrán.
  A Walesből származó Ann Romney édesapja Michigenbe költözött,ahol üvegtisztítással foglalkozott,majd később ő lett a város polgármestere. Nagy hangsújt fektetett lánya taníttatására.Egyetemi éveiben ismerkedett meg Mittel, aki szintén szegény családból származott. Édesapja Massachusettsben volt asztalos mester,majd később egy autógyár tulajdonosa.
Nem ment könnyen az életük, tudták milyen az ha valakinek nincs meg mindene, de boldogak voltak. Mára már 5 gyerekük van és 18 unokájuk.
 „Mi mindannyian anyák,gyerekek,nagymamák és testvérek vagyunk, mi vagyunk Amerika reménye!’’ Mondta Ann Romney.
Mrs. Romney együtt érez azon sorstársaival, akik ugyanúgy szeretnének többet lenni a csáládjukkal, mint ő. Minden nő azt szeretné,ha kevesebbet dolgozna,hogy többet lehessen a családjával. „Ha csendesen végighallgatjuk egy éjszaka párunkat akkor mindig úgy van,hogy egy nő sokkal nagyobbat sóhajt, mint egy férfi,mert egy nő élete nehezebb,mint egy férfié.’’ Mondta Mrs.Romney.
Ezért buzdította a népet,hogy szavazzanak Mitt Romneyra. Mitt Romney  Barack Obama republikánus ellenfele a 2013-as elnökválasztáson az USA-ban. A gazdasági válság idején Massachusetsben hála neki a munkanélküliség csak 4,7 %-os volt, attól függetlenül,hogy a városnak csupán 13%-a republikánus. Továbbá Mitt nevéhez fűződik a John and Abigail Adams ösztöndíj,amit a frissen végzett középiskolások kapnak, hogy a 4 éves felsőoktatási tanulmányaikat térítés mentesen végezhessék. Ebben a díjban a hallgatók 25%-a részesülhetett. Méltó ellenfélnek bizonyult,felesége elmondása szerint benne Amerika nem fog csalódni.

Dubovicky Richárd
                                                                                                                


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése