2014. február 25., kedd

A „Zuckerberg-család” legújabb tagja 1 milliárd embert céloz meg

A napokban jelentette be Mark Zuckerberg, hogy az általa alapított Facebook felvásárolja a WhatsApp telefonos csevegőprogramot. Az egymilliárd dollárért megvásárolt Instagram projekt után úgy tűnik, a közösségi oldalak atyja nagy fába vágta fejszéjét.

Az adatok legalábbis ezt igazolják, ugyanis a WhatsApp-ot 19 milliárd dollár értékben szerezte meg Zuckerberg az alkalmazás eddigi tulajdonosától, Jan Koumtól. Koum azt mondta, mivel a felhasználók gyorsan növekvő száma elérte kapacitásaikat, így izgatottan és persze megtisztelve várják a közös együttműködést a Facebook csapatával.

„A WhatsApp jó úton halad, hogy egymilliárd embert összekössön. A szolgáltatásai, amelyek mérföldkőhöz érkeztek, egytől egyig elképesztően értékesek”, mondta Zuckerberg. Az „elképesztően értékes” alkalmazás egyébként több mint 400 millió felhasználóval büszkélkedhet jelenleg, ami napi szinten nagyjából 1 millióval növekszik.



És hogy mire jó a WhatsApp? Aki eddig nem ismerte volna, annak azt ajánlom, gyorsan töltse le okostelefonjára, mert a tulajdonosváltással járó változások és fejlesztések akár a felhasználói költségeket is megnövelhetik később. Az ingyen letölthető alkalmazás egy év használat után 0.99 dollár éves előfizetési díjat számol fel. Ma még. Öt nappal a felvásárlás bejelentését követően ugyanis máris olyan információk szivárogtak ki, hogy az ingyen üzenetváltás, kép és videó küldés funkciók után az ingyenes telefonálást is beépítik, mellyel sok kellemetlenséget okozhatnak a mobilszolgáltatóknak. A csevegőprogram vezérigazgatója Jan Koum szerint először az IOS- és Android-felhasználók próbálhatják majd ki a hanghívást, valószínűleg már a nyár elején.

A felhasználók jelentős részét, azaz körülbelül a 80%-át egyébként Brazília, Németország, Portugália, Spanyolország és India csevegői jelentik. Koum egy tavalyi blog bejegyzésében arról írt, hogy indiai orvosok a WhatsApp-ot használják, hogy szívrohamot elszenvedett emberek EKG felvételeit minél előbb eljuttassák egymásnak, illetve azt is megemlítette, hogy a Madrid környéki hegyekben rekedt túlélők a WhatsApp segítségével találtak rá elveszett társaikra.

Ezek után kétségtelen, az alkalmazás versenyképessé válhat a csevegőprogramok népes táborában – mint például a Viber vagy a Skype -, ám ha nem akar elveszni a süllyesztőben, újítania kell, amellyel megsokszorozhatja felhasználóinak számát.


Források:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése