2014. március 11., kedd



Peña aláírta a gazdasági egyezményt Ecuadorral

A mexikói elnök Enrique Peña Nieto a hétvégén találkozott ecuadori kollegájával Rafael Correaval. A találkozó során a két elnök aláírt egy kereskedelmi megállapodást, amelytől azt várják, hogy kölcsönösen erősítik egymás gazdaságát.

Az aláírt megállapodás szerint a két kormány arra törekszik majd, hogy a kereskedelem mellett elősegítse az oktatási, kulturális, tudományos és energetikai együttműködést is. A mexikói Gazdasági Minisztérium szerint ez az egyezmény egy olyan bilaterális megállapodás amellyel mind a két országban csökkenteni tudják a szegénységet és segítséget tudnak nyújtani a kiszolgáltatott helyzetben lévő társadalmi rétegek számára.

Peña hétvégi látogatása is ezt a célt szolgálta Ecuadorban, hogy erősítse a kétoldali kapcsolatokat a két ország között. Másik célja Peñanak az volt, hogy meghatározzák azokat a pontokat, amikkel egyszerűbbé tehetik a mexikói tőke beáramlását az országba. Számszerűsítve 2013-ban 5,5 milliárd dollárt fektetett be Mexikó Ecuadorba, míg a másik ország mindösszesen 15 milliót.

Források:
http://www.redpolitica.mx/epn-presidente/mexico-y-ecuador-firman-acuerdos-de-cooperacion-comercial-y-educativa
http://eleconomista.com.mx/sociedad/2014/03/10/enrique-pena-nieto-vista-ecuardor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése